Tulokset

Vuoden 2020 käännepistekisa on päättynyt. Alla viralliset tulokset.

Yleinen sarja

NimiPisteet
Lauri Kangas24
Tuomas Pärnänen23
Timo Viitanen19
Timo Nikkanen12
Antti Rinne12
Taneli Riihonen12
Janne Mäntylä9
Olli Korpinen9
Niko Lavonen8
Timo Toivanen2

Alle 100 h lentäneiden sarja

NimiPisteet
Roope Haimila16
Henrik Leino14
Tuomas Ruotsalainen7
Harri Nykänen4
Riikka Huttunen3
Antti Kauppi2

Tietoa kisasta

Tässä tietopaketti vuoden 2020 purjelennon käännepistekisasta. 
Käännepistekisassa on tarkoitus käydä kauden aikana kerhon koneella 1 km säteellä mahdollisimman monesta lentopaikasta tai käännepisteestä. Jokaisen pisteen voi ilmoittaa kisaan vain kerran. Kahden tai useamman kilpailijan päätyessä tasapisteisiin ratkaistaan voittaja kauimmaisen käännepisteen perusteella, joten pelkän lukumäärän lisäksi kannattaa panostaa myös pisteiden pitkään etäisyyteen Räyskälästä.

Kilpailuaika on 1.5.-4.10.2020, eli mukaan lasketaan suoritukset koko purjelentokaudelta.

Kisaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan kaikkien kerholaisten lennot otetaan automaattisesti huomioon. Tuloslaskenta tehdään puhtaasti IGC-logien perusteella Skylines-palveluun ladatuista lennoista. Lentäjän tulee merkitä Skylinesissa kerhokseen ”Polyteknikkojen Ilmailukerho (PIK)”, jotta lennot rekisteröityvät.
Tervetuloa kisaamaan! 

Säännöt

1. PIK-käännepistekisan järjestää Polyteknikkojen Ilmailukerho ry.

2. Kilpailu alkaa 1.5.2020 ja päättyy 4.10.2020

3. Kilpailun tarkoituksena on aktivoida kerholaisia lentomatkailuun kerhon koneilla, eli kiertämään kilpailuaikana mahdollisimman monta eri lentopaikkaa ja käännepistettä

4. Kilpailussa on kaksi sarjaa, aloittelevien matkalentäjien sarja niille, joilla on kilpailun alkaessa alle 100 h purjelentokokemusta, sekä yleinen sarja.

5. Kilpailusarjan voittaa pilotti, joka on kerännyt kerhon purjelentokoneilla eniten eri lentopaikkoja ja käännepisteitä. 

6. Käännepisteiksi hyväksytään voimassaolevassa käännepisteluettelossa julkaistut käännepisteet ja lisäksi kaikki AIP:ssa tai NOTAMeissa mainitut lentopaikat.

7. Kisasuorituksen dokumentiksi kelpaavat lähtökohtaisesti vain Skylines-palveluun (https://skylines.aero/) ladatut IGC-tiedostot, joista käy ilmi käynti kilometrin säteellä käännepisteestä tai lentopaikan mittapisteestä. Muilla tavoin tulospalvelulle toimitettujen logien huomioonottamisesta ei ole mitään takeita.

8. Jokaisesta dokumentoidusta lentopaikasta tai käännepisteestä saa yhden pisteen. Kaksipaikkaislennoilla pisteen saavat molemmat koneessa olijat, kunhan lento rekisteröidään kummankin lentäjän nimiin Skylinesissa.

9. Kilpailuaikana eniten pisteitä saanut on kyseisen sarjan voittaja. Muut sijat määräytyvät tästä alenevassa järjestyksessä. Mikäli kaksi tai useampi kilpailija saavuttaa saman tuloksen lentopaikkojen tai käännepisteiden määrässä, menee Räyskälästä mitattu kauimmaisen lentopaikan tai käännepisteen suurempi etäisyys tulosluettelossa edelle. Mikäli tämä kauimmaisin lentopaikka tai käännepiste on kummallakin sama, verrataan toiseksi kauimmaista tai tarvittaessa myös sitä seuraavaa lentopaikkaa tai käännepistettä. Mikäli nämäkin ovat samat, jaetaan sijoitus näiden kilpailijoiden kesken ja palkintosijan kyseessä ollen tasataan näiden sijojen palkinto ko kisailijoiden kesken (esim. kaksi parhaiten kisassa menestynyttä ovat molemmat samalla pistemäärällä ja kolme kauimmaista lentopaikkaa ovat samat, kummankin saama palkinto on ensimmäisen ja toisen sijan keskiarvo).

10. Myös muiden kilpailujen yhteydessä käydyt lentopaikat ja käännepisteet hyväksytään tähän kilpailuun.

11. Kisan edistymistä seurataan ja siitä tiedotetaan tuomariston sopiviksi katsomissa medioissa.

12. Kisan tulokset julkistetaan PIK:n www-sivuilla lokakuun loppuun mennessä. Palkinnot jaetaan PIKjouluissa 5.12.2020

13. Kisan tuomaristona toimii PIK ry:n johtokunta.

14. Tuomaristo saa, ja tulee osallistumaan kilpailuun.

15. Tuomaristolla on kisaa koskevissa asioissa piktaattorin valtuudet. Tuomariston päätöksistä voi valittaa suorittamalla protestimaksun, joka on pullo erittäin kuivaa kotimaista valkoviiniä. Protestimaksun nautittuaan tuomaristo antaa päätöksen, johon ei ole enää valitusoikeutta.