PIK järjestää joka vuosi kursseja lentolupakirjaa halajaville. Talven aikana pidetään teoriakurssi purjelentäjän lupakirjaa varten. Purjelentokurssin lento-osuus järjestetään intensiivi-leirinä kevätkesällä Räyskälässä, mutta lentäminen on mahdollista myös kesän aikana opettajan kanssa aikataulusta sopien.

Lisäksi järjestetään erilaista jatkokoulutusta sekä moottori- että purjelentäjille: matkalentoa, taitolentoa, pilvilento-, yölento- ja hinauslentokelpuutuksia jne.

Lisätietoja koulutuksista kannattaa kysyä sähköpostilla info(ät)pik.fi 

Purjelennon esittelylennot

Esittelylennolla pääset kokeilemaan purjelentoa pienin kustannuksin ja nopeasti. Päivän mittaisia esittelylentotapahtumia pidetään useimmiten kaksi kappaletta syyskuun aikana. Lentopäivää edeltää muutaman tunnin teoriaosuus, jonka aikana käydään läpi purjelentämisen perusteita. Viikonloppuna siirrytään Räyskälään, jossa lennetään lennonopettajan kanssa säästä riippuen lento tai pari kaksipaikkaisella koulukoneella.

Lisätietoa purjelennon esittelylennoista

Purjekoneesta on hienot maisemat (varsinkin etupenkiltä!).

Purjelentokurssi SPL

Opintojakson tavoitteena on oppia lentämään laitteella, jossa ei ole purjetta, eikä myöskään konetta. Laitetta kutsutaan siitä huolimatta purjelentokoneeksi, sillä sen siipi toimii kuin purje.

Lisätietoa purjelentokurssista

Kerhon hieno koulukone ilmassa.

Moottorilentokurssi LAPL(A) tai PPL(A)

Koulutuksen tavoitteena on antaa oppilaalle tarvittava ilmailun tietous ja lentotaito, jolla hän kykenee turvallisesti suoriutumaan yksityislentäjän lupakirjan oikeuttamista lentotehtävistä. Lisäksi päämääränä on luoda perusta mahdollisille jatko-opinnoille korkeampiasteisia lupakirjoja ja kelpuutuksia varten.

Tällä hetkellä PIKissä ei ole valitettavasti tarjota moottorilentokoulutusta. Kerhon ainoa moottorikone Suhinu on experimental-kone, joten sillä ei voi peruskouluttaa.

PIKin kautta voit kuitenkin suorittaa moottorilentämiseen liittyvät teoriaopinnot, kts tarkempi info täällä.