Yleistä

OH-952, DG-505 Elan Orion (”Deegee, Orion”) on kerhon uudempi kaksipaikkainen purjelentokone. Kone on valmistettu Sloveniassa vuonna -99 ja ollut aiemmin Italiassa yksityisellä omistajalla. Lentokone haettiin autolla Keski-Euroopan läpi Suomeen marras-joulukuun taitteessa -04. Koneella ei toistaiseksi ole kisatunnusta.

DG on erinomainen kerhokone, jolla voi lentää sekä matkalentoa, taitolentoa että pilvilentoa. Konetta voi lentää kaverin kanssa tai yksin tai käyttää jatkokoulutukseen opettajan kyydissä. Kone soveltuu hyvin myös lupakirjojen peruskoulutukseen ja puolet PIKin peruskurssista lentääkin yleensä kurssinsa DG:llä.

Siipien kärkiväliksi voi valita 17 tai 20 metriä irroitettavien jatkopalojen avulla. Lyhyitä siipiä käytetään peruskoulutuksessa ja taitolennossa. Lyhyillä siivillä lähes kaikki taitolentoliikkeet ovat sallittuja, ml. vaakakierre ja selkälento. Myös pitkillä siivillä voi tehdä yksinkertaisia taitolentoliikkeitä, kuten pystykäännöksen ja silmukan. Pitkillä siivillä kone liitää hyvin myös oikein päin matkalennoilla.

Koneen tiedot

Valmistaja DG Flugzeubau Gmbh
Valmistusvuosi 1999
Maksimipaino 750 kg
Kärkiväli 17,2 m / 20 m
Liitoluku noin 38 / 44
Pienin vajoama 0,55 m/s
Tiimaraja Riittävästi koululentoja